De Molen Draait, en het Verhaal Gaat Verder

Molens zijn niet alleen historische monumenten maar vereisen ook specifiek onderhoud om ze in topconditie te houden. Een belangrijk onderdeel van dit onderhoud is de molenaarsdraaidag. Op deze speciale dag komt De Langweerder Molen weer tot leven en draait, zoals hij dat al sinds 1782 doet.

Het Belang van Beweging voor de Molen

Het regelmatig laten draaien van een molen is essentieel. Door de beweging wordt slijtage voorkomen en blijft het mechanisme soepel werken. Maar deze dag draait om meer dan alleen het behoud van de molen. Het is ook een gelegenheid om het ambacht van het molenaarsberoep te vieren en te delen met het publiek.

Leer, Ervaar en Stel Vragen

Bezoekers zijn van harte welkom om de molen van binnen te bekijken, vragen te stellen en de verhalen te horen die schuilgaan achter dit indrukwekkende bouwwerk. De molenaar, met jarenlange ervaring, vertelt graag over zijn passie en het belang van het behoud van dit stukje Nederlandse erfgoed.

De Molenaar

Interactie met de Expert

Bij elke molenaarsdraaidag is onze ervaren molenaar aanwezig. Hij zorgt niet alleen dat de molen op de juiste manier draait, maar staat ook klaar om zijn kennis en ervaringen te delen. Heeft u ooit willen weten hoe een molen precies werkt? Of wat de dagelijkse uitdagingen zijn van een molenaar? Dit is uw kans om het uit eerste hand te leren.

Het Erfgoed van de Langweerder Molen

Vier het behoud van dit mooie erfgoed met ons mee

Of u nu een geschiedenisliefhebber bent, geïnteresseerd bent in techniek of gewoon een gezellige dag uit zoekt, de molenaarsdraaidag bij De Langweerder Molen belooft een unieke en leerzame ervaring te worden. We kijken ernaar uit u te verwelkomen en samen de molen in beweging te zetten!

Tijdens molenaarsdraaidag

  • Historisch Erfgoed, ervaar een stukje levende geschiedenis uit 1782
  • Breathtaking Uitzichten, geniet van panoramische vergezichten vanaf de molenstelling
  • Vraag & antwoord, leer alles over molens van een ervaren molenaar
  • Bekijk de molen in actie zoals hij al meer dan 100 jaar draait
  • Natuur en rust in een serene omgeving, ideaal voor ontspanning
  • Fiets & ontdek het knusse dorp Langweer en de omliggende landschappen
  • Wateravonturen, huur een boot en vaar de pittoreske Friese waterwegen op
  • Of je nu een geschiedenisliefhebber, natuurliefhebber of avonturier bent, er is iets voor iedereen!
  • Korte afstand tot lokale winkels, restaurants en de haven
  • Gemakkelijk je auto parkeren voor de molen

Wordt ook donateur

Help ons de molen draaiende houden

Word nu donateur van Stichting de Langweerder Molen en draag bij aan het behoud van de enige polder-korenmolen in Nederland! Samen kunnen we de rijke geschiedenis van dit monument levend houden. Uw steun maakt het verschil voor de toekomst van deze historische schat. Word vandaag nog donateur en help ons de wieken draaiende te houden!